Pankkien verkkopalvelut

Sähköisten palveluiden määrä kasvaa vuodesta toiseen. Osasyynä voidaan pitää IT-vallankumouksen luomia yhteiskunnallisia muutoksia, joiden kautta joustavuus ja ”pakko saada heti” -asenne pakottavat yrityksiä tarjoamaan nopeita palveluita kuluttajille. Yksi esimerkki tulee pankkien verkkopalveluista, joka tulee muuttamaan pankkialaa varsin rankalla kädellä.

”Silloin kun minä olin nuori…”

Ennen vanhaan talletuksen tekoa varten piti pukeutua siististi ja ottaa suunnaksi paikallinen pankki, jossa miellyttävä pankkivirkailija hoiti tapahtuman alusta loppuun ilman sen suurempia kiireitä. Toisin sanoen pankissa vierailu oli usein jopa miellyttävä kokemus.Tämä kaikki muuttui automatisoidun palvelun myötä. Yhä useammin pankissa vierailevien asiakkaiden täytyy kommunikoida koneiden kanssa, tehden kokemuksesta usein monimutkaisen ja hankalan. Pankit ovat kuitenkin vieneet tämänkin täysin uudelle tasolle.

Helppoa ja turvallista

Pankkien tuottamat verkkopalvelut ovat usein paljon yksinkertaisempia kuin itse pankissa asiointi. Laskujen maksaminen, lainatietojen ja tarjousten kilpailuttaminen sekä tilitapahtumien sekä siirtojen hoitaminen onnistuu muutamilla klikkauksilla. Ja mikäli sormi sattuu menemään suuhun, useat pankit tarjoavat teknistä tukea puhelimitse tai reaaliaikaisen chat-palvelun avulla.Verkkopalveluista puhuttaessa aiheeksi nousee usein tietoturva. Verkkopankit ovat huomattavasti turvallisempia kuin perinteinen pankkitoiminta, sillä vaihtuvien avainlukukoodien avulla omaan verkkopankkiin kirjautuminen onnistuu vain henkilöltä, joka tietää käyttäjänumeron ja salasanan lisäksi myös paikan josta avainluvut poimitaan. Esimerkiksi Osuuspankin verkkopalvelut  ovat tarkoin suojeltuja, eikä niiden hakkerointi onnistu edes Yhdysvaltojen NSA:lta.Kuten tulet huomaamaan tulevaisuudessa, joustavuus, turvallisuus, käyttäjäystävällisyys ja reaali-aikainen palvelu ovat verkkopankkien tärkeimmät kulmakivet.