Musiikin suoratoistopalvelut

Suoratoisto- eli stream-palvelut ovat viime vuosien suurin musiikinlevitysilmiö, jossa käyttäjät kuuntelevat musiikkia suoraan verkkopalvelimilta ilman, että nämä lataisivat tiedostoja laitteilleen. Kun vielä viisi vuotta sitten valtaosa ladatusta musiikista oli laitonta piraattitavaraa esimerkiksi torrenttisivustojen kautta, ovat nyt suoratoistopalvelut syrjäyttäneet helppoudellaan myös nämä laittomat keinot suosiossa.Suoratoistopalvelut ovat erinomainen vaihtoehto, kun käytössäsi on rajaton internetyhteys. Palvelun käytön myötä tiedostojen ostaminen ja siirtäminen kansiosta toiseen on tehty turhaksi; lisäksi sinun ei tarvitse enää pohtia, mitkä vanhat albumit kännykästä pitäisi poistaa vanhojen tieltä tilan loppuessa. Tämän lisäksi haluamasi musiikki on mukanasi jokaisella laitteella, eikä vanhan ulkoisen kovalevyn kotiin unohtuminen pilaa kavereidenkeskeistä mökkiviikonloppua.Suoratoistopalveluiden miinuspuolena voidaan mainita äänenlaatu, joka on yleisesti CD-levyn tasoa heikompaa. Monikaan ei tätä eroa kuitenkaan havaitse, joten mikäli äänilaitteistosi ei ole hifi-tasoista, voit käyttää kyseisiä palveluita huolimatta heikommasta laadusta.

Spotify

Suoratoistopalveluiden ehdoton ykkösnimi niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa on ehdottomasti ruotsalaislähtöinen Spotify. Spotify toimii niin tietokoneilla, kännyköillä kuin myös tableteilla yhtenäisen käyttöliittymän kautta. Spotifystä on olemassa myös selainversio niille, jotka eivät halua asentaa koneelleen erillistä sovellusta. Tietokoneiden selainversio toimii myös täysin ilman mainoksia, mikä tarkoittaa sitä, ettei selaimessaan musiikkia kuuntelevan tarvitse maksaa palvelun käytöstä saavuttaakseen katkotonta musiikintoistoa.

Deezer

Deezer nousi suosioon halpojen kuukausimaksujensa sekä Spotifytä laajemman musiikkivalikoimansa ansiosta. Kymmenien miljoonien biisien valikoimasta kelpaa todellakin valita suosikkinsa. Deezer toimii tietokoneella pääasiallisesti vain selainversiona, mikä varmastikin toimii hidasteena Spotifyihin tottuneiden käyttäjien keskuudessa.